Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Hej ##firstname##!

I detta nummer tipsar vi om intressant läsning från Svenska Demensdagarna, med länkar till föresläsningar från konferensen i Göteborg. Dessutom hittade vi bra material från Nestor FoU-Center, angående träning för äldre.
GLAD MIDSOMMAR!


Åhörarkopior på nätet

Nu finns länkar till åhörarkopior från seminarier och en föreläsning, från Svenska Demensdagarna som hölls i Göteborg i maj. Gå in på hemsidan (scrolla ned på sidan) och se det fina materialet som görs tillgängligt för oss alla, vi tackar och tar emot!


Nestor FoU-Center

Nestor FoU-Center skriver om träning för äldre och citerar Michail Tonkonogi: "Styrketräning för äldre, viktigare än många tror":
– Det här är ingen rocket science, sa Michail Tonkonogi, professor i idrottsfysiologi vid Högskolan Dalarna och berättade om varför styrketräning är viktigt för äldre. Inte bara för den dagliga välmåendet utan även för att vara bättre rustade vid vanliga åldersrelaterade sjukdomar.
Se även intressanta länkar i slutet av artikeln, med bläddringsbar pdf-fil.


I verkligheten

Vill du se och höra mer om ActiLeg i vården?
Många av våra kunder berättar om nyttan och fördelarna som de ser med ActiLeg-"cykeln". Titta in i verkligheten där våra kunder helt fritt berättar i korta filmer om sina erfarenheter och hur de använder ActiLeg. "Hela sinnet har vaknat...": hör om denna upplevda effekt vid träning med en Alzheimers-patient. En ökad möjlighet till kommunikation vid den gemensamma "cyklingen" är en återkommande succé som vi får höra från våra kunder, ett stort psykosocialt mervärde med andra ord.


Manual på nätet

Behöver du skriva ut en ny ActiLeg-manual?

Då kan du ladda hem den i pdf-format och sedan skriva ut den. Manualen kan skilja sig från tidigare versioner, den är vår senaste utgåva.


Hyr-köp populärt

ActiLeg provas på mässa

Ett enkelt och tryggt sätt att bekanta sig med ActiLeg är att först hyra den och testa ordentligt hur den passar in i den egna verksamheten. Om man sedan vill köpa den så drar vi av erlagd hyreskostnad, upp till 12 månadshyror. Givetvis kan man även fortsätta att hyra om man vill det, eller återlämna maskinen efter hyrestiden. Privatpersoner kan endast hyra.

Kontakta oss för mer info.


Balans och koordination

Balans, koordination och kognitiva färdigheter tränas med Treax-plattorna!

Plattorna kan även kombineras för sociala spel och lekar där två personer kan samverka i olika övningar, vilket ger deltagarna en extra positiv upplevelse.

Se vår egen introduktionsfilm som beskriver några av de möjligheter som Treax erbjuder.

Treax-plattorna är ett utmärkt komplement till ActiLeg, som ju snarare fokuserar på rörelseträning för sittande personer.

Mer info om Treax och Actileg finns här.


Ge med hjärtat!

Bild från pixabay.com

Sprid brevet på
Facebook, Twitter, LinkedIn!

Jag lovar att någon blir glad!


Tillbehör

Tack för att du läser vårt nyhetsbrev!

Du vet väl att du alltid kan kontakta oss med tips och synpunkter om äldrevården eller funderingar kring våra produkter. Exempelvis kan du beställa kardborreband till pedaler, samt  gummifötter undertill på stativet, om sådana detaljer behöver bytas.

E-posten kollar vi dagligen även under semestern, mobilen likaså (lämna gärna meddelande). Dock minskar vår närvaro på kontoret periodvis under juli och augusti.


Ha det riktigt gött!

Vi önskar dig en trevlig sommar, precis så som du själv vill ha den med sol, värme, svalka, regn, avkoppling, nya intryck, aktiviteter eller annat!
Sköt om dig och må gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin, ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.