Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyfiken på årets föreställning?

Nu går startskottet för arbetet med sommarspelet i Löa hytta. Alla nyfikna länsbor i alla åldrar är välkomna till vår inspirationskväll! Vi berättar om projektet och möjligheterna att delta för den som vill.

När?                   Måndag 29 februari kl. 18.30

Var?                    Biblioteket i Lindesberg

Startskott Löa pågår under en timme då ni får lyssna till regissören Stefan Janssons målande berättelser ur det nyskrivna manuset Smidda planer, se teatersektionen i Löa hembygdsförening visa bilder från Löa Hytta, höra kostymör Kajsa Forsberg tankar och bli erbjuden att delta i Bergslagsspelens olika kurser i projektet.

Kurser och workshop kommer att anordnas i kostymsömnad, scenografi, guidning för Löa hytta och det kommer att finnas möjlighet att vara aktör i hyttmiljön.

Välkomna!


Sommarläger för barn och unga

För tredje året i rad planerar vi för Bergslagsspelens sommarläger som syftar till att tidigt skapa ett intresse hos barn och unga och hjälpa dem att hitta ett kreativt uttryck som stärker dem och som kan berika deras liv. Förra året deltog 75 barn från 20 olika skolor i hela norra länsdelen.

Så kan du vara med och stötta

Gillar du Bergslagsspelens sommarläger? Vill du stötta årets föreställning i Löa? Nu finns det möjligheter att vara med och bidra till årets projekt inom Bergslagsspelen:

Folkfinansiering

Ge ett bidrag till Bergslagsspelen
och få din summa fördubblad av
Region Örebro län

Swisha nummer:

123 609 53 50

Mottagare: Amatör-teatersamverkan Örebro län

Ange meddelande: Bergslagsspelen

Folkfinansieringen, eller crowdfunding som det också kallas, innebär att för varje bidrag som skänks från en privatperson eller förening, så skänker Region Örebro län motsvarande summa. Ger man ett bidrag
på 100 kronor, blir det alltså 200 kronor till projektet. Maxgränsen är
30 000 kronor
under 2016.

Tack till...

... er som bidragit!

Föreningen Hällefors folkhögskola
Martin Mutter
Löabygdens hembygdsförening
Löabygdens hembygdsförening
Löa bygdeförening
Järnboås idrottsförening
Föreningen Ramsberg Ölsjö
Linde fornminnes och hembygdsförening
Föreningen Kvinnoverk
Örebro läns bildningsförbund

... och många privatpersoner som bidragit till folkfinansieringen.
Tack  Kopparbergarn'
för annons och
Rolf Karlsson för foto!

Foton: Kicki Nilsson (Bergslagsdansen och Bergslagsspelens sommarläger) och Rolf Karlsson (Löa)


Bergslagsspelen - stärker kulturen i Bergslagen

Bergslagsspelen är ett brett samarbetsprojekt med amatörer och proffs som syftar till att stärka amatörkulturen i norra Örebro län. Projektägare är Studiefrämjandet Örebro, ABF Örebro län, Amatörteatersamverkan Örebro län samt Örebro läns bildningsförbund. Bergslagsspelen samverkar med föreningsliv, kommuner, studieförbund och fria kulturgrupper. Läs gärna mer om Bergslagsspelen på vår hemsida, se filmer på YouTube och följ oss på Facebook.

facebookyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en samarbetspartner till Bergslagsspelen, har deltagit i våra aktiviteter eller för att du anmält dig för vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.